Mladé sestry utvořily sekci, mají ambici nastartovat systémové změny

1 month ago

V České asociaci sester (ČAS) vznikla nová Sekce mladých sester, která má ambici se rychle rozšiřovat o nové členy. Nová sekce by se ráda podílela na systémových změnách v oboru. Představitelé mladých zdravotních sester se již setkali s vedením ČAS, kde představili své plány a diskutovali o aktuálních problémech. „Můžeme se vzájemně obohatit – mladé sestry svým nadšením a elánem, a ty zkušené zkušenostmi,“ míní prezidentka ČAS Martina Šochmanová, která vznik nové sekce vítá.

Na počátku nové Sekce mladých sester ČAS stálo nadšení tří mladých zdravotních sester, dvou žen a jednoho muže (muži vykonávající toto povolání jsou rovněž označováni jako sestry – pozn. red.), které mají aspiraci přispět k pozitivním změnám v ne vždy vyhovujícím systému. Nyní rozšiřují řady o další zájemce. „Jejich energie a odhodlání jsou inspirující. Nová sekce je aktivní na Instagramu, kde mají v plánu pravidelně sdílet své aktivity, ankety a příběhy,“ popisuje web České asociace sester.

Mladí členové nové sekce již měli možnost setkat se s prezidiem ČAS. Na setkání měli příležitost představit své plány, diskutovat o aktuálních problémech a hledat společná řešení. Podle představitelů ČAS bylo toto setkání inspirativní a konstruktivní. „Česká asociace sester, v čele s paní prezidentkou a celým prezidiem podporuje tyto mladé kolegyně a kolegy i jejich činnost. Velká část jejich kroků je s naším vědomím a s naší podporou. Společně můžeme dosáhnout významných změn v naší profesi,“ uvádí asociace, podle níž větší zapojení mladých sester může přispět k vytvoření efektivnějšího systému.

Nadšení ze vzniku nové sekce sdílela se Zdravotnickým deníkem také prezidentka ČAS Martina Šochmanová. “Aktivita mladých sester mne velmi potěšila a myslím si, že je to přesně to, co komunita sester potřebuje. Potřebuje vidět, že sestry mají společný cíl, společné zájmy a snaží se zviditelnit profesi sester, bez ohledu na délku působení v praxi. Můžeme se vzájemně obohatit – mladé sestry svým nadšením a elánem, a ty zkušené, právě těmi zkušenostmi. Vedení sekce má moji plnou podporu, společně s celým prezidiem ČAS jsme velmi rádi za nastavenou spolupráci,“ popsala Šochmanová.

Otevřít článek