Nemocnice se dnes dohodly. Třináct dohod ze 14 segmentů je nečekaně dobrý výsledek

2 years ago

Dohodovací řízení o úhradách péče a jejich podmínkách pro rok 2022, které probíhá mezi zdravotními pojišťovnami a poskytovateli, letos skončilo uzavřením dohody ve 13 ze 14 segmentů. Dnes se totiž podařilo dosáhnout dohody v segmentech akutní a následné lůžkové péče, což je průlom, protože v uplynulých dvou letech končilo jednání nedohodou. Zdravotnický deník o tom informoval náměstek ředitele VZP David Šmehlík, který je považován za hlavního strůjce úspěšných jednání v Dohodovacích řízeních, a to už čtvrtý rok za sebou. „Pomohli partneři, kteří sdílí naše vize,“ zdůraznil pro ZD Šmehlík. Jediným segmentem, kde se k dohodě nedospělo, tak zůstávají ambulantní specialisté.

Ještě před pár týdny to vypadalo, že se nedohodla polovina segmentů, na poslední chvíli se podařilo dohodnout stomatologům, laboratořím, lékárnám a domácí péči a dnes tedy i nemocnicím. Nedohoda, první po několika letech, zůstává u ambulantních specialistů. Všechny strany jednání se dnes schází ještě k závěrečné fázi dohodovacího řízení.

Další informace o dohodovacím řízení – viz starší článek zde.

Příspěvek Nemocnice se dnes dohodly. Třináct dohod ze 14 segmentů je nečekaně dobrý výsledek pochází z Zdravotnický deník

Otevřít článek