Novým ředitelem Klatovské nemocnice bude Ondřej Provalil

1 month ago

Po téměř osmi letech v čele Klatovské nemocnice opouští pozici jejího ředitele a zároveň člena představenstva Jiří Zeithaml. Na postu ředitele jej nahradí dosavadní člen představenstva odpovědný za ekonomiku a provoz Ondřej Provalil. Představenstvo společnosti nově doplní Michal Filař, který působí také ve vedení Rokycanské nemocnice. Navržené změny schválila z pozice valné hromady Rada Plzeňského kraje. Platit začnou od pátku 1. března. Jiří Zeithaml bude v Klatovech působit dále na pozici lékařského manažera, která mu byla ze všech manažerských povinností dlouhodobě nejbližší.

„Doktor Jiří Zeithaml vytvořil z Klatovské nemocnice zařízení, které má skvělé reference a je vyhledávanou adresou jak pro zdravotnický personál, tak i pro pacienty, kteří potřebují kvalitní a časově dostupnou péči. Patří mu za to velké poděkování. A děkuji i za to, že v týmu nemocnice zůstává a bude se dál podílet na jejím dalším rozvoji. Kvalitní nemocnici totiž dělá hlavně kvalitní personál,“ říká náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Pavel Hais s tím, že hlavními výzvami příštích let pro krajská zdravotnická zařízení, a to napříč celou republikou, bude kromě zachování dostupnosti péče především optimalizace hospodaření a vzájemná spolupráce. „Proto jsme do čela největší krajské nemocnice vybrali Ondřeje Provalila, který se právě těmito tématy v Klatovské nemocnici i Skupině NPK zabývá už delší dobu, a bude tak v této práci kontinuálně pokračovat,“ doplňuje radní.

Lékař a zkušený manažer Jiří Zeithaml působí v managementu Klatovské nemocnice od roku 2014 poté, co se podstatná část provozu přestěhovala do nového monobloku. Z počátku se věnoval zejména personální oblasti, kdy pomáhal zastabilizovat některé lékařské týmy a přivedl i několik klíčových lékařů do pozic primářů. V roce 2016 se stal ředitelem nemocnice. V té době vedl také řídící a servisní organizaci krajských zdravotnických lůžkových zařízení Zdravotnický holding Plzeňského kraje (později Nemocnice Plzeňského kraje, a.s.).

Během jeho vedení se významně navýšila výkonnost řady pracovišť, vznikla oddělení dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče, oddělení sociální péče, pracoviště alergologie a imunologie a rehabilitační lůžka. Nemocnice zvládla pandemii covidu, obnovila přístrojové vybavení v hodnotě přes 200 milionů korun, zastřešila parkovací dům, postavila nový pavilon dialýzy a připravuje projekt pro stavbu nového západního křídla nemocnice, kde bude urgentní příjem, laboratoře a nové lůžkové stanice. Tento projekt už ale z pozice ředitele povede dosavadní ekonom nemocnice Ondřej Provalil.

Představenstvo Klatovské nemocnice, a.s. od 1. 3. 2024
Ing. Zdeněk Švanda – předseda
MUDr. Petr Hubáček, MBA, LL.M – místopředseda
Ing. Ondřej Provalil, MBA – člen / ředitel
Mgr. Daniel Hajšman – člen
Ing. Michal Filař – člen
Ing. Ondřej Provalil, MBA – nový ředitel Klatovské nemocnice

Zdroj: nemocnicepk.cz
Ondřej Provalil přišel do Klatov v roce 2017 s tehdejším novým vedením skupiny krajských nemocnic. Před tím působil více než deset let ve skupině zdravotnického holdingu AGEL. V Klatovské nemocnici i nemocničním holdingu Plzeňského kraje měl dosud na starost ekonomiku a provoz a byl členem pracovních skupin hejtmana Plzeňského kraje, které řešily rozvoj lůžkové zdravotnické péče. Pracoval mimo jiné i na analýze začlenění Nemocnice Sušice do struktury krajských nemocnic. Působí rovněž v představenstvu Domažlické nemocnice a radě jednatelů Nemocnice následné péče v Horažďovicích.
Otevřít článek