Pláteník bude kandidovat na místopředsedu KDU-ČSL. Nová síla, hlásá jeho logo

3 months ago

Na říjnovém volebním sjezdu vládní KDU-ČSL se o post místopředsedy bude ucházet také náměstek ministra zdravotnictví Václav Pláteník. Avizoval to výrazným prohlášením na sociální síti a potvrdil našemu portálu. Strana podle něj není v dobré kondici a on věří, že jí může pomoci. V rámci stranické agendy by chtěl krom zdravotnictví vyzdvihovat i zdravotnická a zdravotně-sociální témata.

Pláteník svou kandidaturu na sociální síti X uvedl slovy: „Nemá cenu si nic nalhávat. Pokud to nezměníme, z KDU-ČSL, stoleté, státotvorné a jediné křesťansko-demokratické strany, se může stát vyhaslá fajfka. A já znám jen jeden způsob, jak postupovat, když se mi něco nelíbí. Vyhrnout si rukávy. Kandiduji na místopředsedu. Držte palce!“ A představil i své volební logo s claimem „Václav Pláteník, nová síla pro křesťanskou demokracii.“

„KDU-ČSL podle mne aktuálně není v dobré situaci a já znám jenom jediný způsob, jak se k takové situaci postavit – a to jít to vzít a sám to zkusit. Takže se tímto hlásím do služby,“ řekl Zdravotnickému deníku Pláteník s tím, že už disponuje i určitou podporou z regionů.

Náměstek ministra zdravotnictví stručně okomentoval i své volební priority. „Krom zdravotnických bych ve straně chtěl akcentovat především zdravotně-sociální témata. Celkově by mi ale šlo hlavně o posunutí KDU-ČSL k dlouhodobé samostatné existenci, k tomu, abychom neměli tak nízká čísla volebních preferencí,“ popsal Pláteník.

Zdravotnictví se již jeden stávající místopředseda KDU-ČSL věnuje. Lékař Tom Philipp je místopředsedou sněmovního výboru pro zdravotnictví, působí také jako předseda správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny.

Návrat do vysoké politiky avizoval také bývalý lidovecký předseda Pavel Bělobrádek, který chce v říjnu kandidovat do vedení strany.

Otevřít článek