PVZP nabízí klientům se sjednaným zdravotním pojištěním cizinců lékařskou poradnu zdarma

2 years ago

Pojišťovna VZP, a. s., (PVZP) spustila pro všechny klienty se sjednaným zdravotním pojištěním cizinců online lékařskou poradnu. Poradna poskytuje klientům služby zdarma, a to v českém a anglickém jazyce.

Pojišťovna v rámci spolupráce s on-line medicínskou platformou uLekare.cz nyní nabízí jako bonus ke sjednanému zdravotnímu pojištění cizinců poradenství s více jak 350 lékaři zdarma.

S lékaři se klienti PVZP mohou zdarma poradit o fyzickém i psychickém zdraví. Mohou vznést neomezené množství dotazů, kdykoliv a z bezpečí domova. K dispozici jsou praktici i specialisté z řad lékařů pro dospělé i z řad pediatrů. Praktický lékař na otázku zadanou přes online poradnu odpoví do šesti hodin. V případě nutnosti konzultace se specialistou, jako je neurolog či ortoped apod, je odpověď tazateli doručena do 48 hodin.

„Největší přínos spolupráce PVZP a uLekare.cz pro naše klienty spatřujeme zejména v neomezené dostupnosti této služby. Klienti se na lékaře mohou obrátit kdykoliv, jednoduše, bez omezení – o víkendech, o svátcích, zkrátka bez ohledu na ordinační dobu lékaře nebo pracovní den, a to z bezpečí domova a bez nutnosti osobní návštěvy lékaře. Věříme, že služba pomůže zlepšit nejen zdraví a informovanost našich klientů, ale zapůsobí i jako preventivní opatření pro závažná onemocnění, a to zejména v případech, které se mohou na počátku zdát jako banalita, se kterou by se člověk k lékaři nevydal,“ říká místopředsedkyně představenstva PVZP Halina Trsková.

Jak lze službu online lékařské poradny využívat? Služba je zdarma dostupná pro všechny klienty PVZP, kteří mají uzavřené zdravotní pojištění cizinců, a to kterýkoliv balíček. Na webu www.pvzp.cz (https://www.pvzp.cz/cs/line-lekarska-poradna/) je potřeba zadat číslo pojistné smlouvy a následně jednoduše odeslat dotaz. Lékař odpoví na otázku do šesti hodin a do 48 hodin v případě specialisty. Online poradna nenahrazuje záchrannou službu ani kontinuální monitoring v případě chronických onemocnění. Přístup do online poradny v českém jazyce je na adrese https://www.pvzp.cz/cs/line-lekarska-poradna/ , přístup do online poradny v anglickém jazyce je https://www.pvzp.cz/en/line-lekarska-poradna/ .

Otevřít článek