Zavoral končí jako ředitel pražské Ústřední vojenské nemocnice

4 weeks ago

Z vedení pražské Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) odejde na konci června na vlastní žádost její ředitel Miroslav Zavoral. V tiskové zprávě o tom informovalo ministerstvo obrany, které nemocnici zřizuje. Nástupce Zavorala, který ÚVN vedl od roku 2010, vzejde z výběrového řízení, které ministerstvo připraví a poté vypíše. „Učinil jsem tak po zralé úvaze a s ohledem na můj věk. Dále se chci soustředit výhradně na medicínu a na péči o pacienty,“ uvedl v tiskové zprávě Zavoral.

„Jsem si taktéž vědom mých závazků vůči akademické obci Univerzity Karlovy v Praze a jsem rozhodnut věnovat se intenzivně jako přednosta Ústavu gastrointestinální onkologie ÚVN a Centra gastrointestinální onkologie 1. LF UK a ÚVN vědeckovýzkumné a vzdělávací činnosti a během následujících let předávat mé zkušeností dalším generacím lékařek a lékařů, a to zejména v oblasti onkologie,“ sdělil Zavoral v tiskové zprávě.

Odcházející ředitel vedl ÚVN od 1. července 2010. Za tu dobu prošla nemocnice řadou proměn. „Ústřední vojenská nemocnice v Praze má vysokou prestiž a tradici jedné z nejlepších nemocnic v České republice. Děkuji Miroslavu Zavoralovi za jeho dlouholetou službu v čele nemocnice a přeji mu úspěch v jeho dalším profesním i osobním životě,“ ocenila ředitele ministryně obrany Jana Černochová.

ÚVN je příspěvková organizace, jejím zřizovatelem je právě Ministerstvo obrany ČR. Poskytuje komplexní zdravotnickou péči o dospělé pacienty. Jako jediná vojenská fakultní nemocnice v ČR je výcvikovým, vzdělávacím a odborným zdravotnickým zařízením Armády České republiky. Komplexně dlouhodobě pečuje také o válečné veterány.

Otevřít článek